Du behöver
- 1 liter gammaldags ekologisk mjölk
- 1–2 msk färskpressad citronsaft
- 2 dl ekologisk yoghurt
- 1 broccolihuvud
- 3 skivade morötter
- 1 blomkålshuvud
- 2 msk ghee
- 2 cm riven färsk ingefära
- 1 msk currypasta eller torkad curry
- 2 dl sojagrädde eller matlagningsgrädde
- örtsalt
Gör så här
1
1. Koka upp mjölken i en gryta. Precis när den häver sig, häll i citronsaft och yoghurt, då bildas de små “klumpar” som är paniren – färskosten.
2
3
2. Låt stå en stund och sila sedan bort vasslen. Den är bra att baka bröd på. Häll paniren i en ren kökshandduk och låt den droppa av en stund.
4
5
3. Ångkoka grönsakerna 1–10 minuter beroende på hur stora bitarna är. De ska inte vara för mjuka.
6
7
4. Under tiden lägger du ghee (se recept ) i en annan gryta. Blanda i ingefära och curry och värm upp. Häll i grädden och smaka av med örtsalt.
8
5. När grönsakerna är klara vänder du ner dem i gräddblandningen. Smula över paniren.
420 KCAL PER PORTION
E% 16 proc protein, 59 proc fett, 25 proc kolhydrater