Du behöver

  • 1 liter gammaldags ekologisk mjölk
  • 1–2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 dl ekologisk yoghurt
  • 1 broccolihuvud
  • 3 skivade morötter
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 msk ghee
  • 2 cm riven färsk ingefära
  • 1 msk currypasta eller torkad curry
  • 2 dl sojagrädde eller matlagningsgrädde
  • örtsalt

Gör så här

1
1. Koka upp mjölken i en gryta. Precis när den häver sig, häll i citronsaft och yoghurt, då bildas de små “klumpar” som är paniren – färskosten.

2

3
2. Låt stå en stund och sila sedan bort vasslen. Den är bra att baka bröd på. Häll paniren i en ren kökshandduk och låt den droppa av en stund.

4

5
3. Ångkoka grönsakerna 1–10 minuter beroende på hur stora bitarna är. De ska inte vara för mjuka.

6

7
4. Under tiden lägger du ghee (se recept ) i en annan gryta. Blanda i ingefära och curry och värm upp. Häll i grädden och smaka av med örtsalt.

8
5. När grönsakerna är klara vänder du ner dem i gräddblandningen. Smula över paniren.


Kommentar:
420 KCAL PER PORTION
E% 16 proc protein, 59 proc fett, 25 proc kolhydrater