Du behöver

  • 1 bakpotatis
  • 1 tsk olivolja
  • Bönsallad:
  • 1 tsk olivolja
  • 1 röd lök, skivad
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl vita bönor (burk)
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 100 g valfri grönsallad
  • ATT SERVERA TILL:
  • 2 msk lätt creme fraiche, eventuellt laktosfri
  • 2 msk svart tångkaviar

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 250 grader. Gnid in lite olivolja runt bakpotatisen. Lägg den i foliepapper och ugnsbaka cirka 50 minuter.

2
2. Värm olivoljan i en gryta och bryn lök och vitlök på svag värme. Tillsätt bönorna och krydda.

3
3. Blanda creme fraiche med caviart. Lägg sallad på en tallrik, fördela bönsalladen på den och servera en bakad potatis med caviartsåsen till.


Kommentar:
449 kcal per portion
E%: 37 procent fett, 44 procent kolhydrater, 19 procent protein