Du behöver
- 1 bakpotatis
- 1 tsk olivolja
- Bönsallad:
- 1 tsk olivolja
- 1 röd lök, skivad
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 dl vita bönor (burk)
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 msk hackad färsk basilika
- 100 g valfri grönsallad
- ATT SERVERA TILL:
- 2 msk lätt creme fraiche, eventuellt laktosfri
- 2 msk svart tångkaviar
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 250 grader. Gnid in lite olivolja runt bakpotatisen. Lägg den i foliepapper och ugnsbaka cirka 50 minuter.
2
2. Värm olivoljan i en gryta och bryn lök och vitlök på svag värme. Tillsätt bönorna och krydda.
3
3. Blanda creme fraiche med caviart. Lägg sallad på en tallrik, fördela bönsalladen på den och servera en bakad potatis med caviartsåsen till.
449 kcal per portion
E%: 37 procent fett, 44 procent kolhydrater, 19 procent protein