Du behöver

  • Ca 1 kg aubergine
  • 2 dl soja- eller havregrädde
  • 4 dl soja- eller havreyoghurt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk ättika (12 % -ig)
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk socker
  • några droppar tabasco
  • ¼ liten gul lök
  • ½ rödlök
  • 3 set cocktailtomater
  • 5 msk gräslök
  • 1 msk dill
  • 4 msk röd tångcaviar
  • 4 msk svart tångcaviar

Gör så här

1
FÖRBEREDELSER INFÖR TILLAGNINGEN

2
AV SILLRÄTTEN:

3
Använd stora auberginer. Skär dem mitt itu, sedan i rektanglar, 1x1x8 cm. För 1 kg aubergine koka upp 3,5 liter vatten och tillsätt 3-4 msk havssalt. Koka bitarna tills de är halvmjuka. Häll av vattnet.

4

5
1. Blanda försiktigt ihop grädden, yoghurten, vinägern, ättikan och rapsoljan. Tillsätt salt, socker och några droppar tabasco.Finhacka lökarna, tomaterna, gräslöken och dillen. Blanda sedan ner dessa i vätskan och tillsätt tångcaviarn. Låt stå en halvtimma och smaka sedan av med eventuellt mer tabasco.

6

7
2. Varva auberginbitar med lagen i glasburkarna.