Du behöver
- Ca 1 kg aubergine
- 2 dl soja- eller havregrädde
- 4 dl soja- eller havreyoghurt
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk ättika (12 % -ig)
- 1 msk kallpressad rapsolja
- 1 tsk örtsalt
- 1 tsk socker
- några droppar tabasco
- ¼ liten gul lök
- ½ rödlök
- 3 set cocktailtomater
- 5 msk gräslök
- 1 msk dill
- 4 msk röd tångcaviar
- 4 msk svart tångcaviar
Gör så här
1
FÖRBEREDELSER INFÖR TILLAGNINGEN
2
AV SILLRÄTTEN:
3
Använd stora auberginer. Skär dem mitt itu, sedan i rektanglar, 1x1x8 cm. För 1 kg aubergine koka upp 3,5 liter vatten och tillsätt 3-4 msk havssalt. Koka bitarna tills de är halvmjuka. Häll av vattnet.
4
5
1. Blanda försiktigt ihop grädden, yoghurten, vinägern, ättikan och rapsoljan. Tillsätt salt, socker och några droppar tabasco.Finhacka lökarna, tomaterna, gräslöken och dillen. Blanda sedan ner dessa i vätskan och tillsätt tångcaviarn. Låt stå en halvtimma och smaka sedan av med eventuellt mer tabasco.
6
7
2. Varva auberginbitar med lagen i glasburkarna.