Du behöver

  • 200 g kålrot
  • 150 g rotselleri
  • 2 palsternackor
  • 5 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 250 g keso
  • 1 1/2 tsk dragon
  • salt och peppar
  • 2,5 dl mellangrädde (27%)

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2

3
2. Skala och skär alla rotfrukter i ganska tjocka skivor. Förväll dem i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll bort vattnet.

4

5
3. Hacka löken. Varva rotfrukter, lök, keso, dragon, salt och peppar i en smord ugnsfast form. Häll på mellangrädde och grädda gratängen i ca 40 minuter.

6

7
4. Servera med en god sallad


Kommentar:
415 KCAL PER PORTION
E% 15 proc protein, 45 proc fett, 40 proc kolhydrater