Du behöver

  • 6–8 kokta kalla rödbetor
  • 1 dl kaffegrädde
  • salt och peppar
  • 2 små ägg
  • 3 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 4–5 msk smör
  • 1 dl persilja och gräslök
  • 2 msk pressad citron
  • färsk timjan till dekor
  • 2 äggvitor

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Riv rödbetorna fint. Häll i kaffegrädde och rör om. Salta och peppra.

2

3
2. Häll smeten i en snålt smord form. Täck med aluminiumfolie. Ställ formen i en annan vattenfylld form och grädda i 45 min.

4

5
3. Vispa äggulor och grädde. Sjud i vattenbad under kraftig vispning tills smeten tjocknar. Rör i smöret så det smälter. Hacka persilja och gräslök. Krydda med salt, peppar, citronsaft och kryddgrönt.

6

7
4. Vispa vitorna hårt och vänd i såsen strax innan servering. Stjälp upp timbalen på ett fat med kant och häll citronsåsen runt om.


Kommentar:
379 KCAL PER PORTION (beräknat på 5 portioner)
E% 10 procent protein, 80 procent fett, 10 procent kolhydrater