Du behöver

  • 2 gula eller röda lökar
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1 stor röd paprika
  • 0,5 msk smör
  • 8–10 ägg
  • 2 msk crème fraiche
  • salt
  • 100 g krämig fetaost, gärna en fetaostkräm
  • svartpeppar
  • färsk timjan, rödbetsskott (eller andra blad) och en ask cocktailtomater till servering

Gör så här

1
1. Skala och skiva lök och vitlök. Strimla paprikan. Fräs alltsammans försiktigt i stekpanna i lite smör. Låt det fräsa långsamt så att det inte bränner vid, utan bara blir mjukt och gott.

2

3
2. Vispa ihop ägg och crème fraiche. Krydda med salt. Slå det över grönsakerna och klicka över fetaosten. Lägg på lock, sänk värmen och låt omeletten bli klar på spisen. Eller ställ in den i ugnen i 10 minuter på 200 grader.

4

5
3. Låt omeletten stelna. Krydda med nymald svartpeppar och servera med färsk timjan och sallad på rödbetsskott samt cocktailtomater.


Kommentar:
307 KCAL PER PORTION
E% 26 procent protein, 64 procent fett, 10 procent kolhydrater

MÅLTIDSFÖRSLAG
1 portion omelett
50 g fullkornsbröd
Totalt: 431 kcal