Du behöver

  • 4 hg jordärtskockor
  • 6–7 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk majsena
  • 2 dl grädde, eventuellt laktorfri
  • 6 skivor gott bröd, eventuellt glutenfritt
  • 120 g chevreost
  • 2 msk flytande honung
  • salt och peppar
  • 8 rädisor
  • gräslök

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Koka upp buljongen och lägg i skockorna. Koka tills de är mjuka och mixa sedan soppan slät.

2

3
2. Rör ut majsena i lite vatten och blanda i soppan. Häll i grädden och låt soppan sjuda några minuter.

4

5
3. Blanda chevreost med honung och bre ett rätt tjockt lager på varje brödskiva. Gratinera dem i ugnen tills de är gyllenbruna.

6

7
4. Häll soppan i skålar. Skiva rädisorna tunt. Strö rädisskivor och klippt persilja över soppan.


Kommentar:
347 KCAL PER PORTION
E% 11 procent protein, 52 procent fett, 37 procent kolhydrater