Du behöver
- 4 hg jordärtskockor
- 6–7 dl grönsaksbuljong
- 1 msk majsena
- 2 dl grädde, eventuellt laktorfri
- 6 skivor gott bröd, eventuellt glutenfritt
- 120 g chevreost
- 2 msk flytande honung
- salt och peppar
- 8 rädisor
- gräslök
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Koka upp buljongen och lägg i skockorna. Koka tills de är mjuka och mixa sedan soppan slät.
2
3
2. Rör ut majsena i lite vatten och blanda i soppan. Häll i grädden och låt soppan sjuda några minuter.
4
5
3. Blanda chevreost med honung och bre ett rätt tjockt lager på varje brödskiva. Gratinera dem i ugnen tills de är gyllenbruna.
6
7
4. Häll soppan i skålar. Skiva rädisorna tunt. Strö rädisskivor och klippt persilja över soppan.
347 KCAL PER PORTION
E% 11 procent protein, 52 procent fett, 37 procent kolhydrater