Du behöver
- 4 tomater
- 2 röda paprikor
- 1 ägg
- 1 gurka
- 2 skivor vitt bröd (gärna några dagar gammalt), eventuellt glutenfritt bröd
- 3 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- ½ dl vatten ca
- salt och peppar
- ½ baguette, eventuellt glutenfritt bröd
- 2 msk olivolja (att droppa över baguetteskivorna innan de grillas)
- TILL GARNERING:
- 1 gul paprika
- 1 röd chili
- 2 msk pinjenötter
- några basilikablad
- 1 msk olivolja
- Tabasco Green Jalapeño Pepper Sauce
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i tomat och paprika i några minuter. Ta upp och dra av skinnet samt kärna ur tomaterna och paprikan.
2
3
2. Koka ägget så att det blir hårdkokt och skala.
4
5
3. Skala och kärna ur gurkan. Skär av en bit och spar till garnering. Blötlägg brödet i lite vatten.
6
7
4. Mixa paprika, bröd, tomat, vitlöksklyftor, ägg och gurka till en grov soppa. Späd sedan med olja, vinäger och vatten (vid behov, späd med mer vatten). Smaka av med salt och peppar.
8
9
5. Hacka den gula paprikan och gurkan fint. Skär chilin i tunna skivor. Rosta pinjenötterna i en het stekpanna. Skär baguetten i tunna skivor och droppa över lite olivolja. Rosta dem i ugnen tills de fått fin färg.
10
11
6. Häll upp gazpachon i fyra mindre tallrikar. Garnera med paprika, gurka, pinjenötter, basilikablad, chili och olivolja. Servera med det grillade brödet och låt var och en droppa i tabasco efter egen smak.
430 KCAL PER PORTION
E% 8 procent protein, 59 procent fett, 33 procent kolhydrater