Du behöver

  • 800 g blomkål (1 stort huvud)
  • 1 st liten gul lök hackad
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • 100 g kalamataoliver urkärnade
  • 0.5 st krasse ask
  • 4 skiva surdegsbröd eller lantbröd
  • olivolja

Gör så här

1
Ansa blomkålen och skär den i bitar. Fräs löken i oljan och tillsätt blomkålen.

2
Häll på vatten och grädde, lägg i buljongtärningen. Koka blomkålen mjuk, mixa soppan slät med stavmixer, smaka av med salt och peppar.

3
Hacka oliverna och blanda med krassen. Sätt ugnen på grill och lägg brödskivorna på en plåt och ringla över olivolja. Rosta brödet gyllenbrunt ett par minuter på varje sida i ugnen.

4
Servera till soppan tillsammans med olivtoppingen.


Kommentar:
Kcal 436, Fett 26 g, Kolhydrater 27 g, Fibrer 7 g