Du behöver

  • 2 st makrill ca 700 g
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 pkt fryst spenatstuvning (375 g)
  • 0.5 pkt fryst bladspenat
  • salt riven muskotnöt
  • 1 bitar färsk ingefära
  • korianderblad färska

Gör så här

1
Filea makrillarna. Snitta skinnet så att de inte vrider upp sig under stekningen. Torka av med kökspapper. Blanda mjöl, salt och peppar i plastpåse. Lägg i filéerna och skaka tills de mjölats runt om. Lägg med skinnsidan ner i panna med smör som just slutat fräsa. Stek ett par minuter på medelvärme, vänd och stek dem färdiga på andra sidan.

2
Värm spenatstuvningen enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner spenaten. Värm igenom, krydda med salt och muskot.

3
Lägg upp filéerna på tallrikar, finhacka ingefära och strö på filéerna, garnera med koriander. Lägg en limeklyfta att pressa på fisken.

4
Servera med spenatstuvningen samt kokt eller pressad potatis.


Kommentar:
Kcal 510, Fett 23g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 5 g