Du behöver

  • 800 g potatis
  • 4 vitlöksklyftor
  • 5 kvistar färsk timjan
  • 1/2 citron, saften
  • 2 msk olivolja
  • nymalen svartpeppar
  • 600 g benfri fläskkotlett
  • 1 savoykålshuvud, ca 700 g
  • 1 msk smör
  • 1 dl mjölk + 2 dl grädde
  • 1–2 msk kycklingfond
  • flingsalt

Gör så här

1
Koka potatisen i välsaltat vatten.

2
Mortla vitlök och timjan, tillsätt citronsaft, olivolja och peppar. Gnid kotletterna med blandningen.

3
Ta bort rotstock och grova bladnerver från kålen. Strimla och skölj. Fräs i smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och grädde. Koka under lock tills kålen är mjäll. Smaka av med fond, salt och svartpeppar.

4
Stek kotletterna cirka tre minuter på varje sida i het grillpanna. Salta. Låt vila några minuter. Servera med kålen och pressad potatis


Kommentar:
Kcal 595, Fett 30 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 6 g