Du behöver

  • ca 500 g strimlat kycklingkött
  • 1 msk (solros)olja
  • 1 citrongräs, finskivat (eller det
  • yttersta rivna skalet av en lime)
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 burk (350 g) tikka masala-sås
  • 1 liten burk (165 ml) kokosmjölk
  • salt, kajennpeppar

Gör så här

1
Fräs kyckling­köttet i het olja tillsammans med tunt skivat citron­gräs och ingefära i en panna tills köttet fått aningen färg.

2
Blanda ner såsen och häll på kokosmjölk. Koka upp och sjud 8–10 minuter tills köttstrimlorna är genomkokta. Tillsätt lite vatten om såsen känns för tjock.

3
Smaka av med salt och kajennpeppar till önskad hetta.

4
Servera med Ris & korn (färdig blandning, finns på rishyllan), blandat med gröna ärter.


Kommentar:
Kcal 537, Fett 13 g, Kolhydrater 80 g, Fibrer 14 g