Du behöver
- ca 500 g strimlat kycklingkött
- 1 msk (solros)olja
- 1 citrongräs, finskivat (eller det
- yttersta rivna skalet av en lime)
- 1 bit färsk ingefära
- 1 burk (350 g) tikka masala-sås
- 1 liten burk (165 ml) kokosmjölk
- salt, kajennpeppar
Gör så här
1
Fräs kycklingköttet i het olja tillsammans med tunt skivat citrongräs och ingefära i en panna tills köttet fått aningen färg.
2
Blanda ner såsen och häll på kokosmjölk. Koka upp och sjud 8–10 minuter tills köttstrimlorna är genomkokta. Tillsätt lite vatten om såsen känns för tjock.
3
Smaka av med salt och kajennpeppar till önskad hetta.
4
Servera med Ris & korn (färdig blandning, finns på rishyllan), blandat med gröna ärter.
Kcal 537, Fett 13 g, Kolhydrater 80 g, Fibrer 14 g