Du behöver
- 2 st avokado
- 1 msk citronsaft
- 2 st tomater finhackade
- 2 msk rödlök finhackad
- 2 dl matyoghurt
- 0.25 tsk salt
- 0.5 krm kajennpeppar
- 8 st majskolvar
Garnering:
sallad småblad
rädisor
Gör så här
1
Dela avokadorna, kärna ur och gröp ur fruktköttet ner i en skål. Tillsätt citronsaft, mosa med gaffel, rör ner tomat, rödlök och yoghurt. Smaka av med salt och kajenn. Skeda röran i avokadoskalen.
2
Riv bort ytterhöljena på färska majskolvar. Dela dem om så önskas. Lägg i kokande, lättsaltat vatten, koka 5–8 minuter tills majsen är mjuk. Frysta kolvar kokas enligt anvisning på förpackningen.
3
Servera kolvarna med salladsblad, avokadoröra att doppa i och grovt osötat fullkornsbröd.
Kcal 550, Fett 20 g, Kolhydrater 75 g, Fibrer 13 g