Du behöver

  • 2 st avokado
  • 1 msk citronsaft
  • 2 st tomater finhackade
  • 2 msk rödlök finhackad
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.25 tsk salt
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • 8 st majskolvar

Garnering:

sallad småblad
rädisor

Gör så här

1
Dela avokadorna, kärna ur och gröp ur fruktköttet ner i en skål. Tillsätt citronsaft, mosa med gaffel, rör ner tomat, rödlök och yoghurt. Smaka av med salt och kajenn. Skeda röran i avokadoskalen.

2
Riv bort ytterhöljena på färska majskolvar. Dela dem om så önskas. Lägg i kokande, lättsaltat vatten, koka 5–8 minuter tills majsen är mjuk. Frysta kolvar kokas enligt anvisning på förpackningen.

3
Servera kolvarna med salladsblad, avokadoröra att doppa i och grovt osötat fullkornsbröd.


Kommentar:
Kcal 550, Fett 20 g, Kolhydrater 75 g, Fibrer 13 g