Du behöver

  • 2 st vitlök tunt skivade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 st förpackning krossade tomater à 500 g
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk socker
  • svartpeppar nymalen
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g kalvfärs
  • 0.5 dl parmesanost färskriven
  • 1 st ägg
  • 0.75 tsk salt
  • svartpeppar nymalen
  • smör till stekning
  • 4 prt spagetti
  • basilika färsk och parmesanost

Gör så här

1
Fräs vitlöken i olja i kastrull utan att den tar färg. Tillsätt balsam-

2
vinäger och låt nästan ånga bort. Häll på tomat, skölj ur tetran med 1 dl vatten och låt såsen puttra medan du gör köttbullarna. Smaka av med salt, socker och peppar.

3
Låt ströbrödet svälla ett par minuter i mjölken. Lägg i färs, parmesanost, ägg, salt och peppar. Blanda väl och rulla till stora bullar. Stek dem i smör och olivolja.

4
Servera med nykokt spagetti, tomatsås, strimlad färsk basilika och nyriven parmesan.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 512, Fett 20 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 3 g