Du behöver
- 2 st vitlök tunt skivade
- 2 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1 st förpackning krossade tomater à 500 g
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk socker
- svartpeppar nymalen
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 500 g kalvfärs
- 0.5 dl parmesanost färskriven
- 1 st ägg
- 0.75 tsk salt
- svartpeppar nymalen
- smör till stekning
- 4 prt spagetti
- basilika färsk och parmesanost
Gör så här
1
Fräs vitlöken i olja i kastrull utan att den tar färg. Tillsätt balsam-
2
vinäger och låt nästan ånga bort. Häll på tomat, skölj ur tetran med 1 dl vatten och låt såsen puttra medan du gör köttbullarna. Smaka av med salt, socker och peppar.
3
Låt ströbrödet svälla ett par minuter i mjölken. Lägg i färs, parmesanost, ägg, salt och peppar. Blanda väl och rulla till stora bullar. Stek dem i smör och olivolja.
4
Servera med nykokt spagetti, tomatsås, strimlad färsk basilika och nyriven parmesan.
Näringsvärde: Kcal 512, Fett 20 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 3 g