Du behöver

  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 6 Blå Kongo-potatisar
  • 2 morötter, ca 200 g
  • 1-2 palsternackor, ca 250 g
  • 8 vitlöksklyftor
  • 2 rödlökar
  • 1 squash, ca 300 g
  • 1 fänkål, ca 350 g
  • färsk timjan att garnera med

Gör så här

1
Skeda olja i en långpanna. Skala potatisar, morötter och palsternackor. Dela varje potatis i fyra stora bitar, morötter och palsternackor delas i långa bitar. Lägg dem i långpannan. Skala vitlöksklyftor och lägg dem hela i pannan. Skala och klyfta rödlök. Skölj squashen och dela i stora bitar. Skölj och klyfta fänkålen. Blanda och vänd allt i långpannan så att bitarna oljas en aning.

2
Sätt in långpannan på nedre falsen i 200 grader. Baka tills potatisarna känns möra, cirka 35 minuter. Serveras direkt ur långpannan eller ur en vid, grund panna.