Du behöver

  • 2.5 dl kantareller
  • smör till stekning
  • salt
  • 5 dl manitoba-vetemjöl eller vetemjöl special
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar nymalen
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl västerbottensost riven
  • 2 msk hackad gräslök

Gör så här

1
Stek kantareller i smör, salta och låt svalna, hacka grovt. Det ska vara cirka 1 deciliter när de är stekta och hackade.

2
Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop ägg, mjölk, olja, kantareller, ost och gräslök. Fördela smeten i muffinsformar.

3
Baka mitt i ugnen på 200 grader i 20 minuter.


Kommentar:
Recept: Per-Anders Bergqvist. Passar utmärkt som tillbehör till kräftor och skaldjur.