Du behöver

  • 12 (gul)betor
  • vatten, salt
  • 1 citron
  • flingsalt
  • 1 kg färskpotatis, borstad
  • 1 knippa dill
  • 8 urvattnade saltsillfiléer
  • svartpeppar
  • 2 rödlökar
  • ströbröd
  • 1 tsk smör
  • 2 dl rumsvarm matlagningsgrädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Klipp betblasten 2 cm kort och koka betorna under lock i kastrull med vatten som precis täcker. 15–25 minuter. Färdiga när skalet lätt kan klämmas av. Halvera bitarna droppa citron på och flingsalta. Koka potatisen i saltat vatten.

2
Lägg ihop pepprade sillfiléer med skivad lök och grovklippt dill mellan. Vänd försiktigt i ströbröd och lägg i lättsmord ugnsform.

3
Ugnsstek i 15 minuter. Droppa grädde över, grädda 5 minuter till


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 513, Fett 22 g, Kolhydrater 56 g, Fibrer 5