Du behöver
- 12 (gul)betor
- vatten, salt
- 1 citron
- flingsalt
- 1 kg färskpotatis, borstad
- 1 knippa dill
- 8 urvattnade saltsillfiléer
- svartpeppar
- 2 rödlökar
- ströbröd
- 1 tsk smör
- 2 dl rumsvarm matlagningsgrädde
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader. Klipp betblasten 2 cm kort och koka betorna under lock i kastrull med vatten som precis täcker. 15–25 minuter. Färdiga när skalet lätt kan klämmas av. Halvera bitarna droppa citron på och flingsalta. Koka potatisen i saltat vatten.
2
Lägg ihop pepprade sillfiléer med skivad lök och grovklippt dill mellan. Vänd försiktigt i ströbröd och lägg i lättsmord ugnsform.
3
Ugnsstek i 15 minuter. Droppa grädde över, grädda 5 minuter till
Näringsvärde: Kcal 513, Fett 22 g, Kolhydrater 56 g, Fibrer 5