Du behöver
- 4 rejäla skivor fläskkarré
- 1 bit färsk ingefärsrot, skalad
- salt, svartpeppar
- 800 g färskpotatis
- 1 knippa morötter
- 15–20 bondbönor
- 8–12 små rödbetor
- 100 g lättmargain
- rivet skal av 1 citron
- 1 tsk flingsalt
- 2 krm (svart)peppar
- smör till stekning
Gör så här
1
Torka av köttet, gnid med ingefära. Salta och peppra.
2
Borsta eller skala potatis och morötter, koka dem mjuka med spritade bönor i saltat vatten. Känn med sticka om morötterna blir klara först, plocka upp. Koka upp rödbetor i egen kastrull under lock, sjud mjuka, cirka 15 minuter. Slå bort vattnet, skala.
3
Blanda lättmargarin med citronriv, flingsalt och peppar. Kyl.
4
Stek köttet i smör på dryg medelvärme, 5–7 minuter på varje sida.
Näringsvärde: Kcal 569, Fett 24 g, Kolhydrater 58 g, Fibrer 9 g