Du behöver

  • 4-5 kokta potatisar
  • 2-3 salladslökar eller 1 späd purjolök
  • 1/2 röd paprika
  • 1 msk olivolja eller smör
  • 3 ägg
  • 3 msk vatten
  • salt
  • nymald peppar
  • Att servera till:
  • nyrökt fisk, makrillfilé,
  • sik eller böckling
  • råkost med morot och rödbeta

Gör så här

1
Skala och skiva potatisarna. Ansa, skölj och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs alltsammans i en stekpanna, i lite matfett, tills löken är mjuk.

2
Vispa samman ägg och vatten. Smaksätt med salt och peppar. Häll omelettsmeten i stekpannan. Peta försiktigt med en gaffel och lyft lite på de övriga ingredienserna så att omelettsmeten rinner ner.

3
Stek på svag värme tills omeletten stelnat och fått fin färg.

4
Bjud omeletten varm eller kall tillsammans med rökt fisk. Råriven morot och rödbeta är gott att lägga på knäckebröd och äta till. Välj glutenfritt knäcke vid celiaki.