Du behöver

  • 1 king solo-vitlök, i grova skivor
  • 1 apelsin, i grova skivor
  • 1 stor gul lök, i grova skivor
  • 1 stekpåse
  • 3 msk harissa, stark chilipasta
  • 1 msk mortlade korianderfrön
  • 1 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1 rågad msk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 1/2 kg urbenad karré (eller skinkstek eller benfri kotlettrad)

Gör så här

1
Dagen innan:

2
Sätt ugnen på 125 grader. Lägg vitlök, apelsin och lök i stekpåsen. Blanda samman harissa, korianderfrön, spiskummin, salt och peppar. Skölj och torka av karrén. Gnid in den noga med kryddorna. Lägg den sedan på apelsin- och lökskivorna. Häll 1/2 deciliter vatten i botten av stekpåsen och förslut med medföljande klämma. Lägg i en ugnsform och sätt in i mitten av ugnen. Stek i cirka 2 timmar (tills köttet har en innertemperatur på cirka 67 grader). Ta ut, låt kallna i påsen. Lägg påsen i en påse till och ställ in i kylskåp.

3
Strax före servering:

4
Sätt ugnen på 150 grader. Ta karrén ur påsen och låt den bli rumstempererad. Hetta upp en grillpanna. Grilla karrén runt om till fin färg. Lägg den i en ugnsfast form och ställ in den i ugnen i cirka 15 minuter. Skiva sedan tunt och lägg upp på fat. Ringla lite sky från stekpåsen över skivorna.