Du behöver

  • 250 g sparris färsk eller fryst
  • 3 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 0.75 tsk salt
  • 1.5 krm vitpeppar
  • 6 st ägg
  • 4 msk grädde
  • 1 msk smör
  • 120 g mangoldblad
  • 1 st burk kidneybönor
  • 0.5 msk citronolivolja

Gör så här

1
Bryt eller skär bort den torra basen på sparrisen, dela stängerna i 5-centimetersbitar. Koka i saltat vatten som knappt täcker, 4–5 minuter, sila bort vattnet.

2
Smält smör i kastrull, rör i mjölet. Tillsätt mjölken och koka upp på högsta värme under omrörning. Sänk till låg värme och låt sjuda 3 minuter, rör om hela tiden. Smaka av med salt och peppar, lägg i sparrisbitarna.

3
Vispa äggen lätt med grädden, ? tesked salt och 1 kryddmått peppar. Stek en omelett på medelvärme i smör.

4
Vänd ihop mangold, bönor och citronolja med salt och peppar.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 525, Fett 25 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 10 g