Du behöver
- 250 g sparris färsk eller fryst
- 3 msk smör
- 4 msk vetemjöl
- 6 dl mjölk
- 0.75 tsk salt
- 1.5 krm vitpeppar
- 6 st ägg
- 4 msk grädde
- 1 msk smör
- 120 g mangoldblad
- 1 st burk kidneybönor
- 0.5 msk citronolivolja
Gör så här
1
Bryt eller skär bort den torra basen på sparrisen, dela stängerna i 5-centimetersbitar. Koka i saltat vatten som knappt täcker, 4–5 minuter, sila bort vattnet.
2
Smält smör i kastrull, rör i mjölet. Tillsätt mjölken och koka upp på högsta värme under omrörning. Sänk till låg värme och låt sjuda 3 minuter, rör om hela tiden. Smaka av med salt och peppar, lägg i sparrisbitarna.
3
Vispa äggen lätt med grädden, ? tesked salt och 1 kryddmått peppar. Stek en omelett på medelvärme i smör.
4
Vänd ihop mangold, bönor och citronolja med salt och peppar.
Näringsvärde: Kcal 525, Fett 25 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 10 g