Du behöver

  • 5 dl fiskbuljong av tärning
  • 1/4-1/2 pkt (à 0,5 g) saffran
  • 2 msk grädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl kesella
  • 200 g tinade räkor utan skal
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1/2 tsk salt
  • kajennpeppar
  • 4 stycken (à 150 g) väl tinade pangasiusfiléer

Gör så här

1
Koka upp buljongen med saffran och grädde. Skaka samman mjöl och vatten till jämn smet, rör i den. Sjud 5 minuter på låg värme.

2
Blanda kesella, grovt hackade räkor, dill, salt och peppar. Salta och kajennpudra (försiktigt) filéerna på båda sidor. Rulla dem runt vardera 1 matsked räksmet, fäst med tandpetare.

3
Lägg ner i småbubblande saffranssås, lägg på lock och sjud fisken genomfärdig, 12–15 minuter. Servera med ris, gröna ärter och resten av räkröran.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 462, Fett 13 g, Kolhydrater 60 g, Fibrer 8 g