Du behöver
- 5 dl fiskbuljong av tärning
- 1/4-1/2 pkt (à 0,5 g) saffran
- 2 msk grädde
- 3 msk vetemjöl
- 1/2 dl vatten
- 2 dl kesella
- 200 g tinade räkor utan skal
- 1/2 dl finhackad dill
- 1/2 tsk salt
- kajennpeppar
- 4 stycken (à 150 g) väl tinade pangasiusfiléer
Gör så här
1
Koka upp buljongen med saffran och grädde. Skaka samman mjöl och vatten till jämn smet, rör i den. Sjud 5 minuter på låg värme.
2
Blanda kesella, grovt hackade räkor, dill, salt och peppar. Salta och kajennpudra (försiktigt) filéerna på båda sidor. Rulla dem runt vardera 1 matsked räksmet, fäst med tandpetare.
3
Lägg ner i småbubblande saffranssås, lägg på lock och sjud fisken genomfärdig, 12–15 minuter. Servera med ris, gröna ärter och resten av räkröran.
Näringsvärde: Kcal 462, Fett 13 g, Kolhydrater 60 g, Fibrer 8 g