Du behöver
- 1 blomkålshuvud
- 4 (benfria) fläskkotletter
- salt
- 2 msk smör
- 2 pkt tomatkross med vitlökssmak
- 4 kvistar rosmarin
- 1 1/2 tsk salt
- (1/2 tsk strösocker)
- 2 krm svartpeppar
- 4 bakpotatisar, skalade, klyftade
Gör så här
1
Koka upp cirka 2 liter vatten i stor kastrull, tillsätt 4 teskedar salt. Koka blomkålen knappt mjuk i det, cirka 10 minuter. Låt rinna av.
2
Häll tomatkrosset i vid gryta med lock, lägg i hälften av rosmarinen, salta, sockra eventuellt och peppra. Låt potatisarna koka mjuka i tomatsåsen, cirka 12 minuter.
3
Torka köttet med kökspapper, salta och peppra generöst runt om. Bryn i smör med rosmarin till fin färg i stekpanna. Lägg kotletterna ovanpå potatisarna i tomatgrytan, låt puttra med sista 5 minuterna.
Näringsvärde: Kcal 462, Fett 11 g, Kolhydrater 57 g, Fibrer 6 g