Du behöver

  • 1 blomkålshuvud
  • 4 (benfria) fläskkotletter
  • salt
  • 2 msk smör
  • 2 pkt tomatkross med vitlökssmak
  • 4 kvistar rosmarin
  • 1 1/2 tsk salt
  • (1/2 tsk strösocker)
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 bakpotatisar, skalade, klyftade

Gör så här

1
Koka upp cirka 2 liter vatten i stor kastrull, tillsätt 4 teskedar salt. Koka blomkålen knappt mjuk i det, cirka 10 minuter. Låt rinna av.

2
Häll tomatkrosset i vid gryta med lock, lägg i hälften av rosmarinen, salta, sockra eventuellt och peppra. Låt potatisarna koka mjuka i tomatsåsen, cirka 12 minuter.

3
Torka köttet med kökspapper, salta och peppra generöst runt om. Bryn i smör med rosmarin till fin färg i stekpanna. Lägg kotletterna ovanpå potatisarna i tomatgrytan, låt puttra med sista 5 minuterna.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 462, Fett 11 g, Kolhydrater 57 g, Fibrer 6 g