Du behöver

  • 350 g fusilli, gärna fullkorn, eller annan fullkornspasta
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd paprika i bitar
  • 2 msk olivolja
  • 1 zucchini i bitar
  • 2 påsar (à 70 g) babyspenat
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl riven lagrad ost,
  • t ex västerbotten eller präst
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
  • färsk timjan

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2
Under tiden Fräs vitlök och paprika i olivolja i 3 minuter. Lägg i zucchini och spenat och rör om tills spenaten sjunkit ihop.

3
Häll på grädden, lägg i osten och chilin. Koka ihop under ett par minuter, krydda med salt och peppar. Blanda pastan med såsen om du vill. Toppa med solrosfrön och timjan.