Du behöver
- 2 st aubergine
- 2 st vitlöksklyftor oskalade
- olivolja
- salt
- 1 st gul lök skalad och hackad
- 1 st vitlök skalad och hackad
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 st burkar hela tomater
- 1.5 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk socker
- svartpeppar från kvarn
- 0.5 dl pumpakärnor rostade, saltade
Gör så här
1
1. Skala, halvera på längden och skiva auberginerna, lägg dem i en ugnsform med vitlöksklyftorna och vänd runt med olja och salt. Rosta
2
i 200 grader i 20 minuter.
3
2. Fräs lök och vitlök några minuter i lite olja i en kastrull, tillsätt timjan och vinäger och låt den nästan koka bort. Klipp tomaterna i sin burk, häll i kastrullen med 3 deciliter vatten, buljongtärningar, tomatpuré och socker. Låt småkoka i 10 minuter. Mixa och häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt, peppar och socker.
4
3. Skala de rostade vitlöksklyftorna och mixa med aubergine och en matsked olivolja, salta och peppra.
5
4. Servera soppan med ett gott bröd.
Auberginecreme och rostade pumpakärnor matchar tomatsoppans friska smak.
Näringsvärde: Kcal 425, Fett 25 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 9 g.