Du behöver
- 80 g (2 1/2 dl) chaite
- 5 dl vispgrädde
- 2 msk smör
- 1 gul lök, hackad
- 1/2 bakpotatis, i 1 1/2 cm-kuber
- 1 liter butternut squash, skalad och skuren i 1 1/2 cm-kuber
- 1 liter kycklingfond (vatten + konc fond)
- salt och peppar
Gör så här
1
Chaigrädde Låt teet dra i grädden över natten. Sila genom fin sil.
2
Soppa Smält smöret i en stor gryta. Fräs löken tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt potatis och pumpa, rör om. Häll på fonden och koka allt cirka 20 minuter tills potatis och pumpa är mjuka. Mixa blandningen med lite buljong i en mixer, smaksätt med salt och peppar. Tillsätt fond till önskad konsistens. Värm grädden, ringla den över soppan.
Recept från svenska stjärnkocken Ulrika Bengtsson.