Du behöver
- 1 lammrack med minst 8 kotlettben eller 4 stora lammkotletter
- matolja
- salt och svartpeppar
- Sallad
- 2 dl bulgur
- 1 1/2 msk smör eller olivolja
- 1/2 rödlök i tunna skivor
- 2 stjälkar selleri i tunna skivor
- 1 knappt moget päron i tärningar
- 4 färska fikon i klyftor
- salt och svartpeppar
- rosmarinkvistar
Gör så här
1
Dela lammracket mellan varje ben i tunna kotletter. Pensla dem med olja.
2
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Spola av med kallvatten och låt rinna av väl i en sil.
3
Fräs lök och selleri under omrörning i matfett i en stekpanna eller traktörpanna tills de blir aningen mjuka. Vänd då ner pärontärningar och fräs tills de är varma. Tillsätt fikon och vänd in ljummen bulgur. Smaka av med salt och peppar.
4
Grilla köttet i oljad grillpanna 2–3 minuter på varje sida. Salta och peppra när det är färdigstekt.
5
Lägg köttet ovanpå sallad på en tallrik.
6
Garnera med färsk rosmarin och servera genast.