Du behöver

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2–3 dl varm mjölk
  • 20 g smör
  • salt och peppar
  • 200 g tinad broccoli från frysen
  • 600 g strömmingsfilé
  • salt
  • 2 dl rågmjöl
  • smör till stekning
  • citronklyftor

Gör så här

1
1. Skala och koka potatisen. Häll bort vattnet och ånga av. Mosa potatisen och vispa in mjölken och smöret med elvisp eller

2
ballongvisp.

3
2. Hacka broccolin och blanda i den, salta och peppra.

4
3. Lägg ihop strömmingen till

5
flundror, salta och vänd i rågmjöl.

6
4. Stek dem gyllenbruna i smör och servera till moset, med citron och brynt smör.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 559
Fett 27 g
Kolhydrater 46 g
Fibrer 6 g