Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd + extra till panering
  • 1 st ägg
  • 400 g vitfiskfilé (sej, hoki eller miljömärkt torsk)
  • 3 st potatis mosade
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 st citron
  • 1 kruka dill finhackad
  • 4 st frallor
  • 2 st avokado i skivor

Gör så här

1
1. Blanda ströbröd och ägg och låt stå och svälla en stund. Kör fisk­filéerna till färs i matberedare.

2
2. Rör fisk, äggblandning och potatis till färs, salta och peppra väl. Forma till knubbiga burgare. Vänd i ströbröd och stek i smör, 5 minuter per sida på medel­värme.

3
3. Tvätta citronen väl, riv av det yttersta skalet, pressa ur saften, blanda med majonnäs och dill.

4
4. Värm bröden, fyll med avokado, burgare och citronmajonnäs.Servera med sallad och/eller klyftpotatis.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 546
Fett 35 g
Kolhydrater 39 g
Fibrer 5 g