Du behöver
- 0.5 dl ströbröd + extra till panering
- 1 st ägg
- 400 g vitfiskfilé (sej, hoki eller miljömärkt torsk)
- 3 st potatis mosade
- salt och peppar
- 2 msk smör
- 0.5 dl majonnäs
- 1 st citron
- 1 kruka dill finhackad
- 4 st frallor
- 2 st avokado i skivor
Gör så här
1
1. Blanda ströbröd och ägg och låt stå och svälla en stund. Kör fiskfiléerna till färs i matberedare.
2
2. Rör fisk, äggblandning och potatis till färs, salta och peppra väl. Forma till knubbiga burgare. Vänd i ströbröd och stek i smör, 5 minuter per sida på medelvärme.
3
3. Tvätta citronen väl, riv av det yttersta skalet, pressa ur saften, blanda med majonnäs och dill.
4
4. Värm bröden, fyll med avokado, burgare och citronmajonnäs.Servera med sallad och/eller klyftpotatis.
Näringsvärde:
Kcal 546
Fett 35 g
Kolhydrater 39 g
Fibrer 5 g