Du behöver

  • 2.5 st äpplen
  • 2 msk rapsolja (raps)olja
  • 3 dl havregryn Sempers Rena havre
  • 3 tsk kanel
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk vatten

Gör så här

1
Skala äpplena om så önskas, kärna ur och skiva dem.

2
Häll 1 msk olja i en mikrotålig form, cirka 20 cm i diameter. Häll i 1 dl av havregrynen, fördela hälften av äppelskivorna över, strö på 1 tsk kanel och ringla på 1 msk sirap. Upprepa med ytterligare ett lager. Strö slutligen resten av havregrynen över ytan, droppa på resten av oljan, stänk på lite vatten för att rätten inte ska bli för torr, och dofta över resten av kanelen.

3
Mikra äppelformen 5–6 minuter på högsta effekt, dofta över lite extra kanel.

4
Servera desserten med glass eller vispad vaniljsås (glutenfri), och en kopp kaffe därtill.