Du behöver

  • 1 grillad kyckling
  • 2 små auberginer, skivade
  • 1 huvud blomkål, i buketter
  • 2 stora gula lökar, skivade
  • olivolja och flingsalt
  • 1 dl sötmandel, helst ekologisk
  • 1 msk lönnsirap

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Sprid ut grön­sakerna på bak­pappersklädd plåt. Pensla med olivolja och strössla på flingsalt.

3
Rosta i ugn cirka 25 minuter

4
eller tills grönsakerna tagit färg – låt gärna kycklingen vara med de sista 5 minuterna så att allt är varmt vid servering.

5
Rosta under tiden mandlarna ganska hårt i ren stekpanna. Ta pannan från värmen, slå på sirapen och rör runt så att alla mandlar täcks. Låt svalna. Servera grönsakerna med kyckling och mandlar.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 508, Fett 34 g, Kolhydrater 15 g, Fibrer 7 g