Du behöver
- 1 grillad kyckling
- 2 små auberginer, skivade
- 1 huvud blomkål, i buketter
- 2 stora gula lökar, skivade
- olivolja och flingsalt
- 1 dl sötmandel, helst ekologisk
- 1 msk lönnsirap
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Sprid ut grönsakerna på bakpappersklädd plåt. Pensla med olivolja och strössla på flingsalt.
3
Rosta i ugn cirka 25 minuter
4
eller tills grönsakerna tagit färg – låt gärna kycklingen vara med de sista 5 minuterna så att allt är varmt vid servering.
5
Rosta under tiden mandlarna ganska hårt i ren stekpanna. Ta pannan från värmen, slå på sirapen och rör runt så att alla mandlar täcks. Låt svalna. Servera grönsakerna med kyckling och mandlar.
Näringsvärde: Kcal 508, Fett 34 g, Kolhydrater 15 g, Fibrer 7 g