Du behöver
- Du behöver:
- 1 paket (400 g) fryst koljafilé
- 1 tsk salt
- 2 tsk kummin
- 2 msk smör
- Mos:
- 8 potatisar
- 1 bit (150 g) rotselleri
- ca 2 dl mjölk
- 1 msk smör
- 3/4 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
1
1 Halvtina fiskblocket så att det går att skära i 5–6 skivor på snedden.
2
2 Skala och grovdela potatis och rotselleri. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, stampa potatis och selleri till mos med potatisstöt och tillsätt mjölken under tiden. Smaka av med smör, salt och peppar.
3
3 Torka av fiskskivorna och strö på salt och kummin. Stek dem på båda sidor i smör i stekpanna på drygt medelvarm platta. Servera med moset och färskkokta eller inlagda rödbetor.
Näringsvärde:
Kcal 440
Fett 12 g
Kolhydrater 55 g
Fibrer 7 g