Du behöver

  • Du behöver:
  • 1 paket (400 g) fryst koljafilé
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kummin
  • 2 msk smör
  • Mos:
  • 8 potatisar
  • 1 bit (150 g) rotselleri
  • ca 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
1 Halvtina fiskblocket så att det går att skära i 5–6 skivor på snedden.

2
2 Skala och grovdela potatis och rotselleri. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, stampa potatis och selleri till mos med potatisstöt och tillsätt mjölken under tiden. Smaka av med smör, salt och peppar.

3
3 Torka av fiskskivorna och strö på salt och kummin. Stek dem på båda sidor i smör i stekpanna på drygt medelvarm platta. Servera med moset och färskkokta eller inlagda rödbetor.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 440
Fett 12 g
Kolhydrater 55 g
Fibrer 7 g