Du behöver

  • 100 g (cashew)nötter
  • 2 msk (solros)olja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 påse (500 g) frysta wokgrönsaker
  • 1 påse (1 dl) stir fry-sås (sötsur sås)
  • 300 g strimlat fläsk, t ex karré
  • 2 påsar äggnudlar

Gör så här

1
Rosta nötterna i torr wokpanna eller stekpanna med hög kant tills de fått färg på ytan. Lägg åt sidan.

2
Hetta upp oljan i pannan, rör fort ner ingefäran och lägg i köttstrimlorna. Woka dem hastigt tills de fått aningen färg. Lägg över på en tallrik.

3
Ta lite mer olja i pannan om så behövs och woka grönsakerna under vändning tills de tinat. Rör ner såsen och köttstrimlorna. Värm under lock tills allt är varmt, cirka 5 minuter, och köttet precis är genomstekt. Rör då och då. Smaka av med salt. Strö på nötterna vid servering och ät nykokta äggnudlar till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 535, Fett 22 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 5 g