Du behöver

  • 125 g färska skärbönor eller 150 g frysta brytbönor
  • 1 gul lök
  • 2 stjälkar selleri
  • kokande vatten
  • 2 burkar (à 400 g) stora vita bönor
  • 1/2 dl olivolja extra vergine
  • 150 g riven parmesan- eller västerbottensost
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 kruka färsk grönmynta
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Snitta skärbönorna fint, (frysta brytbönor används som de är), grovhacka löken och snitta selleristjälkarna i tunna skivor. Lägg allt i en kastrull och häll på kokande vatten. Koka 3–5 minuter.

2
Skölj burkbönorna, tillsätt dem i kastrullen, koka upp och koka

3
3 minuter. Sila av vattnet.

4
Rör ner olja, riven ost, vitlök och grönmynta i bönorna. Osten smälter på eftervärmen. Salta och peppra. Ät bröd till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 550, Fett 23 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 12 g