Du behöver

  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st lök stor gul
  • 5 dl fiskbuljong
  • 2 dl vin torrt vitt
  • 1 st fänkål stånd
  • 1 st apelsin zest och saft
  • 500 g tomater halverade
  • 1 g saffran
  • 600 g laxfilé
  • 3 dl grädde
  • 500 g räkor med skal skalade

Gör så här

1
Hacka vitlöken fint och fräs på medelvärme i lite olivolja.

2
Tillsätt hackad lök och låt fräsa med några minuter.

3
Slå på buljong och vin och låt puttra 5 minuter.

4
Strimla fänkålen fint och tillsätt. När fänkålen mjuknat något, tillsätt zest och saft av den väl tvättade apelsinen, tomaterna och saffran. Smaka av med salt och peppar.

5
Skär laxen i stora skinnfria kuber, tillsätt och låt sjuda klart i grytan, cirka 4 minuter. Red av med grädden, låt allt bli varmt, tillsätt räkorna och servera med kokt potatis och/eller bröd.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 654
Fett 38 g
Kolhydrater 51 g
Fibrer 7 g