Du behöver
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st lök stor gul
- 5 dl fiskbuljong
- 2 dl vin torrt vitt
- 1 st fänkål stånd
- 1 st apelsin zest och saft
- 500 g tomater halverade
- 1 g saffran
- 600 g laxfilé
- 3 dl grädde
- 500 g räkor med skal skalade
Gör så här
1
Hacka vitlöken fint och fräs på medelvärme i lite olivolja.
2
Tillsätt hackad lök och låt fräsa med några minuter.
3
Slå på buljong och vin och låt puttra 5 minuter.
4
Strimla fänkålen fint och tillsätt. När fänkålen mjuknat något, tillsätt zest och saft av den väl tvättade apelsinen, tomaterna och saffran. Smaka av med salt och peppar.
5
Skär laxen i stora skinnfria kuber, tillsätt och låt sjuda klart i grytan, cirka 4 minuter. Red av med grädden, låt allt bli varmt, tillsätt räkorna och servera med kokt potatis och/eller bröd.
Näringsvärde:
Kcal 654
Fett 38 g
Kolhydrater 51 g
Fibrer 7 g