Du behöver

  • 4 st biff
  • 1 msk smör + 1 msk matolja
  • salt, svartpeppar
  • sås
  • 200 g kantareller eller annan skogssvamp
  • 2 msk smör
  • 0.5 st gul lök hackad
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde + 1 dl mjölk
  • salt, svartpeppar
  • färsk timjan

Gör så här

1
Börja med såsen. Rensa färsk svamp (fryst svamp eller blötlagd torkad svamp kan också användas). Dela stora svampar. Smält smöret i en panna, fräs löken blank, tillsätt svampen och fräs den. Rör ner mjölet.

2
Koka upp grädde och mjölk, rör ner gräddblandningen i svampen och koka upp. Låt sjuda under omrörning 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Torka av biffarna. Låt dem ligga i rumstemperatur en halvtimme om tid finns. Hetta upp smör och olja i stekpannan tills smöret är nötbrunt. Lägg i biffarna, stek dem cirka 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Låt dem vila 2–3 minuter.

4
Lägg upp på tallrikar, garnera med timjankvistar och servera med svampsåsen samt säsongens grönsaker.