Du behöver

  • 100 g grön pesto
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 400 g lammfärs
  • 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 citroner, saften av en, zesten av båda
  • 2 tetror (370 g) passerade tomater + 1 dl vatten
  • 2 msk flytande honung
  • 1 kruka basilika
  • 75 g pinjenötter, rostade i torr panna

Gör så här

1
Vispa ihop pesto, ströbröd och ägg. Låt svälla ett par minuter och rör samman med lammfärs, salt och peppar. Rör smeten lite längre så håller bollarna bättre ihop.

2
Ta vatten på händerna och forma färsen till runda bollar.

3
I en stor kastrull eller gryta: fräs vitlöken i lite olivolja.

4
Tvätta och riv det yttersta gula av citronen. Pressa även ur saften.

5
Slå på tomat, honung, citronzest och -saft och salt och peppar. Låt puttra ett par minuter.

6
Lägg varsamt ner lammbollarna i tomatsåsen och koka dem klara, cirka 3 minuter. Skaka försiktigt kastrullen då och då. Servera till nykokt pasta med basilika och rostade pinjenötter.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 592
Fett 27 g
Kolhydrater 64 g
Fibrer 6 g