Du behöver
- 100 g grön pesto
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
- 400 g lammfärs
- 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 citroner, saften av en, zesten av båda
- 2 tetror (370 g) passerade tomater + 1 dl vatten
- 2 msk flytande honung
- 1 kruka basilika
- 75 g pinjenötter, rostade i torr panna
Gör så här
1
Vispa ihop pesto, ströbröd och ägg. Låt svälla ett par minuter och rör samman med lammfärs, salt och peppar. Rör smeten lite längre så håller bollarna bättre ihop.
2
Ta vatten på händerna och forma färsen till runda bollar.
3
I en stor kastrull eller gryta: fräs vitlöken i lite olivolja.
4
Tvätta och riv det yttersta gula av citronen. Pressa även ur saften.
5
Slå på tomat, honung, citronzest och -saft och salt och peppar. Låt puttra ett par minuter.
6
Lägg varsamt ner lammbollarna i tomatsåsen och koka dem klara, cirka 3 minuter. Skaka försiktigt kastrullen då och då. Servera till nykokt pasta med basilika och rostade pinjenötter.
Näringsvärde
Kcal 592
Fett 27 g
Kolhydrater 64 g
Fibrer 6 g