Du behöver
- 4 kycklingbröstfiléer à 125 g
- salt, svartpeppar
- 4 kvistar färsk dragon eller timjan
- 4 skivor pancetta eller lufttorkad skinka
- 8 tandpetare
- 1 msk olivolja
- 2 msk nypressad citronjuice
- 2–3 msk vatten
- 1–2 klyftor vitlök
- 400 g tinade ärter
- 1 tsk flingsalt
- 1–2 krm svartpeppar
Gör så här
1
Salta och peppra kycklingen. Lägg en örtkvist på varje filé. Täck med pancetta, fäst med tandpetare.
2
Stek pancettasidan till fin färg i olivolja. Stek andra sidan. Sänk till låg värme, tillsätt bottenskyla citron och vatten, lägg på lock. Låt filéerna puttra sig genomstekta, cirka 8 minuter.
3
Skala vitlöken, skiva den. (Stav)mixa vitlök och ärter till fin puré med salt och nymalen peppar. Servera med stekt potatis.
Näringsvärde
Kcal 716
Fett 21 g
Kolhydrater 89 g
Fibrer 14 g