Du behöver

  • 4 bitar torskrygg eller filé à 175 g
  • 1 msk salt
  • Bakade plommontomater:
  • 16 små plommontomater med kvistar kvar (eller utan)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Potatispuré:
  • 10 medelstora potatisar av mjölig sort
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 50 g hackad dill
  • Kräftsallad
  • 50 g kräftstjärtar
  • 3 salladslökar
  • 3 cm pepparrot, riven
  • 1 msk olivolja
  • några varv på svartpepparkvarnen

Gör så här

1
Bakade plommontomater Skär av toppen på tomaterna och ställ

2
dem på en plåt. Ringla olivoljan över och salta, peppra och sockra. Baka på 175 grader i 20 minuter.

3
Potatispuré Skala och koka potatisen mjuk. Koka upp mjölk och smör.

4
Passera eller pressa potatisen och blanda i smöret och mjölken. Smaka av med salt och peppar. Blanda i den hackade dillen.

5
Torsk Koka upp 1 1/2 liter vatten med saltet i en vid kastrull. Lägg i torsken och dra åt sidan. Låt stå i 8 minuter. Servera med tillbehören.


Kommentar:
Om du inte hittar grönmärkt torsk från Barents hav kan du köpa sej i stället.