Du behöver
- 4 bitar torskrygg eller filé à 175 g
- 1 msk salt
- Bakade plommontomater:
- 16 små plommontomater med kvistar kvar (eller utan)
- 1 msk strösocker
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- Potatispuré:
- 10 medelstora potatisar av mjölig sort
- 2 dl mjölk
- 50 g smör
- 50 g hackad dill
- Kräftsallad
- 50 g kräftstjärtar
- 3 salladslökar
- 3 cm pepparrot, riven
- 1 msk olivolja
- några varv på svartpepparkvarnen
Gör så här
1
Bakade plommontomater Skär av toppen på tomaterna och ställ
2
dem på en plåt. Ringla olivoljan över och salta, peppra och sockra. Baka på 175 grader i 20 minuter.
3
Potatispuré Skala och koka potatisen mjuk. Koka upp mjölk och smör.
4
Passera eller pressa potatisen och blanda i smöret och mjölken. Smaka av med salt och peppar. Blanda i den hackade dillen.
5
Torsk Koka upp 1 1/2 liter vatten med saltet i en vid kastrull. Lägg i torsken och dra åt sidan. Låt stå i 8 minuter. Servera med tillbehören.
Om du inte hittar grönmärkt torsk från Barents hav kan du köpa sej i stället.