Du behöver
- lammkött benfritt, till exempel lammrostbiff eller lammytterfilé
- salt och grovmalen svartpeppar
- 1 msk smör eller margarin att bryna i
Gör så här
Torka av köttet. Bind om rostbiffarna med bomullssnöre så att bitarna får rund fason. Gnid in ytan med salt och peppar. Hetta upp matfett i en liten stekpanna eller liten gryta. Lägg i köttet och bryn runt om så att en tunn stekskorpa bildas. Stick in en köttermometer. Den digitala termometern har tunnast mätsticka och lämpar sig bäst till de här små köttbitarna. Lägg in köttet på en alfoliebit, som viks upp som en vagga, i långpannan med grönsakerna. Stek tills köttermometern visar 65 grader, 15-20 minuter. Ta ut köttet och låt det vila medan grönsakerna bakas färdiga. Skär köttet i skivor och lägg ovanpå grönsakerna vid servering. De ljumma köttskivorna återfår värme från grönsakerna.