Du behöver

  • saft av cirka 1 limefrukt
  • 600 g strömmingsfilé
  • salt, vitpeppar
  • 1 äggvita
  • 1 dl kokosflingor
  • Sockerärter
  • vatten, salt
  • 300 g sockerärter
  • 4 dl mjölk 3%
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 1/3 tsk salt
  • 1 nypa strösocker
  • 1/2 krm malen vitpeppar

Gör så här

1
Droppa limesaft inuti strömmingarna, salta, peppra och vik längs ryggraden. Klipp bort ryggfenan.

2
Vispa äggvitan lätt med 1 tsk vatten, använd gaffel. Pensla fiskarna på sidorna, doppa dem i kokos och tryck lätt så att flingorna fastnar. Salta och peppra och lägg dem på bakplåtspapper i ugnsform, väl åtskilda. Stek mitt i 275 grader varm ugn 10 minuter, vänd på fiskarna efter halva tiden.

3
Koka upp 5 dl vatten med 1 tsk salt. Lägg i ärterna och låt dem bli nästan mjuka, cirka 3 minuter. Sila av vattnet, ta upp ärtorna. Koka nu upp mjölken och vispa ner mjölet i kastrullen. Låt sjuda 5 minuter på svag värme, rör om ofta.

4
Strimla chilin fint och blanda i stuvningen, smaka av med salt, socker och peppar och vänd i halverade ärtskidor.

5
Servera allt med dillkokt färskpotatis.