Du behöver
- saft av cirka 1 limefrukt
- 600 g strömmingsfilé
- salt, vitpeppar
- 1 äggvita
- 1 dl kokosflingor
- Sockerärter
- vatten, salt
- 300 g sockerärter
- 4 dl mjölk 3%
- 2 msk vetemjöl
- 1/2 röd chilifrukt
- 1/3 tsk salt
- 1 nypa strösocker
- 1/2 krm malen vitpeppar
Gör så här
1
Droppa limesaft inuti strömmingarna, salta, peppra och vik längs ryggraden. Klipp bort ryggfenan.
2
Vispa äggvitan lätt med 1 tsk vatten, använd gaffel. Pensla fiskarna på sidorna, doppa dem i kokos och tryck lätt så att flingorna fastnar. Salta och peppra och lägg dem på bakplåtspapper i ugnsform, väl åtskilda. Stek mitt i 275 grader varm ugn 10 minuter, vänd på fiskarna efter halva tiden.
3
Koka upp 5 dl vatten med 1 tsk salt. Lägg i ärterna och låt dem bli nästan mjuka, cirka 3 minuter. Sila av vattnet, ta upp ärtorna. Koka nu upp mjölken och vispa ner mjölet i kastrullen. Låt sjuda 5 minuter på svag värme, rör om ofta.
4
Strimla chilin fint och blanda i stuvningen, smaka av med salt, socker och peppar och vänd i halverade ärtskidor.
5
Servera allt med dillkokt färskpotatis.