Du behöver

  • 6–8 kokta kalla potatisar
  • 4 mogna (plommon)tomater
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt, svartpeppar
  • 2 salladslökar
  • 4 ägg
  • 4 msk vatten eller grädde
  • ett par nävar (fält)sallad
  • 2 burkar (à 200 g) svarta bönor
  • 1 burk (200 g majskorn)
  • 1 msk olja
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk vinäger

Gör så här

1
Grovskiva potatis och tomater och stek i olja. Salta och peppra, ta upp. Sänk till svag värme, klyfta löken och fräs den i pannan.

2
Vispa hastigt samman ägg och vatten med º tesked salt och

3
1 kryddmått malen peppar. Häll i pannan med potatis och tomater. Sänk till svag värme, lägg på lock och stek 5–8 minuter.

4
Blanda sallad, bönor och majs. Rör samman olja, honung och vin­äger, salt och peppar till dressing.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 645
Fett 23 g
Kolhydrater 82 g
Fibrer 14 g