Du behöver
- 6–8 kokta kalla potatisar
- 4 mogna (plommon)tomater
- 1 msk olivolja
- flingsalt, svartpeppar
- 2 salladslökar
- 4 ägg
- 4 msk vatten eller grädde
- ett par nävar (fält)sallad
- 2 burkar (à 200 g) svarta bönor
- 1 burk (200 g majskorn)
- 1 msk olja
- 2 tsk flytande honung
- 1 tsk vinäger
Gör så här
1
Grovskiva potatis och tomater och stek i olja. Salta och peppra, ta upp. Sänk till svag värme, klyfta löken och fräs den i pannan.
2
Vispa hastigt samman ägg och vatten med º tesked salt och
3
1 kryddmått malen peppar. Häll i pannan med potatis och tomater. Sänk till svag värme, lägg på lock och stek 5–8 minuter.
4
Blanda sallad, bönor och majs. Rör samman olja, honung och vinäger, salt och peppar till dressing.
Näringsvärde
Kcal 645
Fett 23 g
Kolhydrater 82 g
Fibrer 14 g