Du behöver

  • 4 portioner basmatiris
  • 3/4 tsk salt
  • 150 g färska skär- eller brytbönor
  • 500 g (indisk) kormasås från glasburk
  • 600 g stekta/grillade kycklingdelar med ben
  • 2 galiameloner
  • 1/2 röd chilifrukt
  • saften av 1 limefrukt

Gör så här

1
Mät upp ris, skölj och lägg i kastrull med salt och vatten efter paketets mått. Strimla sköljda bönor fint och lägg i, blanda försiktigt och koka upp under lock. Låt sjuda färdigt på svag värme.

2
Värm korman i kastrull med kycklingdelarna i, på knapp medel­värme och under lock, 10–15 minuter. Mild korma kan hottas med kajennpeppar.

3
Halvera och kärna ur melonerna. Ta ut bollar med kuljärn, eller skala och grovtärna melonerna, Finstrimla chilin och blanda med melon, pressa limejuice över.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 628
Fett 24 g
Kolhydrater 66 g
Fibrer 6 g