Du behöver
- ca 4 spättafiléer
- 1 ägg
- ca 1 / 2 dl ströbröd
- 2 msk riven ost
- 1 msk sesamfrö
- 1/2 tsk salt
- 1 krm pepparmix till stekning
- 1 msk smör eller margarin
- Att servera till
- enkel kaviarsås, se recept
- kokt potatis
- broccoli
- citron
- Kaviarsås:
- 1 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1 krm vitpeppar
- 2-3 msk dillkaviar
- ca 1 dl klippt dill
- dill till dekoration
- salt
Gör så här
1
Skölj spättafiléerna och låt dem rinna av väl. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ströbröd, riven ost, sesamfrö, salt och pepparmix i en annan djup tallrik. Välj glutenfritt ströbröd vid celiaki.
2
3
Doppa fisken först i ägget och sedan i ströbrödet, så att filéerna täcks av ett tunt lager panering.
4
Rör samman kaviarsåsen.
5
6
Stek spättafiléerna i matfett i en stekpanna 2–3 minuter på varje sida, tills de har en gyllene färg och är genomstekta.
7
Servera den nystekta fisken med kokt potatis, kaviarsåsen, broccoli och citronklyftor.