Du behöver

  • ca 4 spättafiléer
  • 1 ägg
  • ca 1 / 2 dl ströbröd
  • 2 msk riven ost
  • 1 msk sesamfrö
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm pepparmix till stekning
  • 1 msk smör eller margarin
  • Att servera till
  • enkel kaviarsås, se recept
  • kokt potatis
  • broccoli
  • citron
  • Kaviarsås:
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm vitpeppar
  • 2-3 msk dillkaviar
  • ca 1 dl klippt dill
  • dill till dekoration
  • salt

Gör så här

1
Skölj spättafiléerna och låt dem rinna av väl. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda ströbröd, riven ost, sesamfrö, salt och pepparmix i en annan djup tallrik. Välj glutenfritt ströbröd vid celiaki.

2

3
Doppa fisken först i ägget och sedan i ströbrödet, så att filéerna täcks av ett tunt lager panering.

4
Rör samman kaviarsåsen.

5

6
Stek spättafiléerna i matfett i en stekpanna 2–3 minuter på varje sida, tills de har en gyllene färg och är genomstekta.

7
Servera den nystekta fisken med kokt potatis, kaviarsåsen, broccoli och citronklyftor.