Du behöver

  • 600-800 g benfritt älgkött,
  • (gärna fransyska)
  • 1 stor gul lök
  • 3-4 (ca 200 g) palsternackor
  • 3 (ca 200 g) morötter
  • 4 (ca 300 g) paprikor (gärna i olika färger)
  • 3 tomater
  • olja eller smör
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 1 msk hel kummin
  • 5 dl vatten
  • 3 buljongtärningar (mörk oxbuljong)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
1. Skär köttet i tärningar. Ansa och tärna lök och grönsaker.

2
2. Bryn först köttet och sedan lök och grönsaker överströdda med paprikapulver.

3
3. Lägg över vartefter i en gryta. Strö över kummin.

4
4. Koka upp vattnet i stekpannan tillsammans med buljongtärningarna. Häll det i grytan.

5
5. Låt alltsammans puttra ca 1 timme eller tills köttet är mjukt. Smaka av med salt och peppar.