Du behöver
- 600-800 g benfritt älgkött,
- (gärna fransyska)
- 1 stor gul lök
- 3-4 (ca 200 g) palsternackor
- 3 (ca 200 g) morötter
- 4 (ca 300 g) paprikor (gärna i olika färger)
- 3 tomater
- olja eller smör
- 1-2 tsk paprikapulver
- 1 msk hel kummin
- 5 dl vatten
- 3 buljongtärningar (mörk oxbuljong)
- salt
- svartpeppar
Gör så här
1
1. Skär köttet i tärningar. Ansa och tärna lök och grönsaker.
2
2. Bryn först köttet och sedan lök och grönsaker överströdda med paprikapulver.
3
3. Lägg över vartefter i en gryta. Strö över kummin.
4
4. Koka upp vattnet i stekpannan tillsammans med buljongtärningarna. Häll det i grytan.
5
5. Låt alltsammans puttra ca 1 timme eller tills köttet är mjukt. Smaka av med salt och peppar.