Du behöver

  • 1 (ca 100 g) kycklingfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • smör eller olja
  • 1/2 dl crème fraiche (valfri fetthalt)
  • 1 dl vatten
  • 1/4 buljongtärning (kyckling eller grönsak)
  • 1/2 tsk soja
  • 1 tsk honung
  • 1/2 citron, saften och skalet som strimlas
  • 1/4 dl klippt persilja eller annan örtkrydda
  • Tillbehör:
  • kokt purjolök
  • kokt ris

Gör så här

1
Salta och peppra kycklingfilén. Bryn den runt om i lite fett.

2
Blanda crème fraiche med vatten, tärning, soja, honung och citronsaft i en liten gryta eller panna.

3
Låt kycklingfilén puttra i vätskan i cirka 10 minuter eller tills filén är genomstekt.

4
Red eventuellt av såsen med lite mjöl eller arrowrot.

5
Servera kycklingen med citronskal och örtkrydda till purjolök och ris.