Du behöver
- 1 (ca 100 g) kycklingfilé
- salt
- svartpeppar
- smör eller olja
- 1/2 dl crème fraiche (valfri fetthalt)
- 1 dl vatten
- 1/4 buljongtärning (kyckling eller grönsak)
- 1/2 tsk soja
- 1 tsk honung
- 1/2 citron, saften och skalet som strimlas
- 1/4 dl klippt persilja eller annan örtkrydda
- Tillbehör:
- kokt purjolök
- kokt ris
Gör så här
1
Salta och peppra kycklingfilén. Bryn den runt om i lite fett.
2
Blanda crème fraiche med vatten, tärning, soja, honung och citronsaft i en liten gryta eller panna.
3
Låt kycklingfilén puttra i vätskan i cirka 10 minuter eller tills filén är genomstekt.
4
Red eventuellt av såsen med lite mjöl eller arrowrot.
5
Servera kycklingen med citronskal och örtkrydda till purjolök och ris.