Du behöver
- 1/2 dl osötat veteströbröd
- 1 dl vatten
- 1 liter (höns)buljong (tärning)
- 3–4 mjöliga potatisar, skalade
- 1/4 purjo, snittad och sköljd
- ca 200 g tinad bladspenat
- 300 g nötfärs
- 3/4 tsk salt, 1 krm malen vitpeppar
- rivet skal av 1 citron
- 1 äggula (eller -vita)
- skuren gräslök
- lite raspat citronskal
Gör så här
1
1 Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt svälla. Koka upp buljong, hälften i vardera två stora kastruller.
2
2 Skiva potatis och purjo tunt. Koka upp under lock i ena kastrullen. Sjud tills potatisen börjar gå sönder, dra åt sidan och stavmixa. Lägg i spenaten, sjud med några minuter.
3
3 Blanda nötfärs, salt, peppar, citronskal och ägg i ströbrödssmeten. Trilla små bollar och lägg i den sjudande buljongen i andra kastrullen. Ta upp när de flyter till ytan. Servera strödda med gräslök och citronrasp.
Näringsvärde
Kcal 416
Fett 13 g
Kolhydrater 60 g
Fibrer 6 g