Du behöver

  • 1/2 dl osötat veteströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 liter (höns)buljong (tärning)
  • 3–4 mjöliga potatisar, skalade
  • 1/4 purjo, snittad och sköljd
  • ca 200 g tinad bladspenat
  • 300 g nötfärs
  • 3/4 tsk salt, 1 krm malen vitpeppar
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 äggula (eller -vita)
  • skuren gräslök
  • lite raspat citronskal

Gör så här

1
1 Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt svälla. Koka upp buljong, hälften i vardera två stora kastruller.

2
2 Skiva potatis och purjo tunt. Koka upp under lock i ena kastrullen. Sjud tills potatisen börjar gå sönder, dra åt sidan och stavmixa. Lägg i spenaten, sjud med några minuter.

3
3 Blanda nötfärs, salt, peppar, citronskal och ägg i ströbrödssmeten. Trilla små bollar och lägg i den sjudande buljongen i andra kastrullen. Ta upp när de flyter till ytan. Servera strödda med gräslök och citronrasp.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 416
Fett 13 g
Kolhydrater 60 g
Fibrer 6 g