Du behöver

  • 1 st gelatinblad
  • 1.5 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 8 st äggulor
  • 0.5 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter hackade

Gör så här

1
Blötlägg gelatinet i minst 5 minuter.

2
Häll den stora mängden socker i en kastrull och ställ på spisen. När sockret smält och börjar bli brunt, häll i grädde och mjölk. Låt koka sakta, vispa så att sockret löser sig.

3
Vispa under tiden äggulor och den mindre mängden socker poröst. Häll på den varma gräddblandningen under kraftig vispning. Häll tillbaka smeten i en kastrull. Värm till 82 grader (använd stektermometer), rör hela tiden om i botten med en slev. Ta av från värmen, rör i gelatinet. Rosta nötter lite i en torr stekpanna och blanda dem i smeten. Låt svalna. Glassmeten blir bara bättre om den görs dagen innan och får stå i kylskåp över natten.

4
Kör i glassmaskin. Låt stå i frysen någon timme innan servering.


Kommentar:
Lägg till tid för frysning.