Du behöver
- 3 dl fullkornscouscous (250 g)
- 1 tsk olja
- 3 dl buljong
- 2 dl purjolök tunnskivad
- vitlöksklyfta finhackad
- 3 st morötter i skivor
- 2 msk smör
- 2 dl vatten kokande
- 1 st körsbärstomater (250 g)
- 1 bitar färsk ingefära
- salt, svartpeppar
- lime saften av
- 125 g mozzarellaost
- svartpeppar grovmalen
Gör så här
1
1 Tillaga couscousen efter anvisning på förpackningen, men ta olja och buljong i stället för vatten.
2
2 Fräs purjo, vitlök och morötter i smör i en kastrull. Häll på kokande vatten tills det knappt täcker. Koka 5 minuter. Lägg i tomaterna och koka 5 minuter till. Skala ingefäran och pressa genom vitlökspress ner i kastrullen. Smaka av med salt, svartpeppar och limesaft.
3
3 Skiva mozzarellaosten, vänd skivorna i svartpeppar. Rör upp couscousen med en gaffel. Lyft över grönsakerna i couscousen med en hålslev. Blanda och fördela på tallrikar. Toppa med mozzarellaskivor och skeda på spadet från grönsakerna.