Du behöver

  • 3 dl fullkornscouscous (250 g)
  • 1 tsk olja
  • 3 dl buljong
  • 2 dl purjolök tunnskivad
  • vitlöksklyfta finhackad
  • 3 st morötter i skivor
  • 2 msk smör
  • 2 dl vatten kokande
  • 1 st körsbärstomater (250 g)
  • 1 bitar färsk ingefära
  • salt, svartpeppar
  • lime saften av
  • 125 g mozzarellaost
  • svartpeppar grovmalen

Gör så här

1
1 Tillaga couscousen efter anvisning på förpackningen, men ta olja och buljong i stället för vatten.

2
2 Fräs purjo, vitlök och morötter i smör i en kastrull. Häll på kokande vatten tills det knappt täcker. Koka 5 minuter. Lägg i tomaterna och koka 5 minuter till. Skala ingefäran och pressa genom vitlökspress ner i kastrullen. Smaka av med salt, svartpeppar och limesaft.

3
3 Skiva mozzarellaosten, vänd skivorna i svartpeppar. Rör upp couscousen med en gaffel. Lyft över grönsakerna i couscousen med en hålslev. Blanda och fördela på tallrikar. Toppa med mozzarella­skivor och skeda på spadet från grönsakerna.