Du behöver
- 1 gul lök, hackad
- 2 olikfärgade paprikor, strimlade
- smör
- 2–3 msk vetemjöl
- ca 2 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 2 dl grädde (valfri fetthalt)
- 500–600 g fiskfilé, lätt tinad och skuren i mindre bitar
- salt
- svartpeppar
- Tillbehör
- lite extra paprika
- sallad
- kokt potatis
Gör så här
1
Fräs lök och paprika. Strö över mjölet och rör om.
2
Späd med buljong och grädde. Lägg i fisken.
3
Sjud allt långsamt tills fisken är klar (cirka 5 minuter, använder du färsk fisk kan du korta ner tiden till 3 minuter).
4
Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde
Kcal 551
Fett 12 g
Kolhydrater 54 g
Fibrer 6 g