Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 olikfärgade paprikor, strimlade
  • smör
  • 2–3 msk vetemjöl
  • ca 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 500–600 g fiskfilé, lätt tinad och skuren i mindre bitar
  • salt
  • svartpeppar
  • Tillbehör
  • lite extra paprika
  • sallad
  • kokt potatis

Gör så här

1
Fräs lök och paprika. Strö över mjölet och rör om.

2
Späd med buljong och grädde. Lägg i fisken.

3
Sjud allt långsamt tills fisken är klar (cirka 5 minuter, använder du färsk fisk kan du korta ner tiden till 3 minuter).

4
Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 551
Fett 12 g
Kolhydrater 54 g
Fibrer 6 g